Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски: Аз оставам тук, аз оставам в Киев, аз не се страхувам

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога упрекна съветската войска, че е провалила евакуацията на цивилни през филантропичните коридори, които трябваше да бъдат отворени в страната вследствие на договарянията, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2014
" Имаше съглашение за филантропичните коридори. Проработи ли то? Руските танкове проработиха вместо това, проработиха системите Град, проработиха съветските мини ", сподели Зеленски във видеобръщение в Телеграм.

Той упрекна съветските сили, че са минирали пътя, който беше контрактуван за доставката на храна и лекарства в обсадения град Мариупол. Зеленски упрекна съветските сили и, че са унищожили рейс, който е трябвало да изтегля цивилните от зоните на сражения.

" Те се твърдят, че един дребен кулоар към окупираната територия е отворен, за няколко десетки хора. Не толкоз към Русия, колкото към пропагандистите, непосредствено към телевизионните камери ", сподели Зеленски и упрекна Москва в цинизъм.

Украинският президент обаче добави, че Киев ще продължава да договаря с Русия, до момента в който бъде реализирано спокойно съглашение.

" Аз оставам тук, аз оставам в Киев, аз не се опасявам ", съобщи още Зеленски.

Москва разгласи преустановяване на огъня през днешния ден в 7 ч. по Гринуич на някои места в Украйна, с цел да се разреши на цивилни от няколко града да се изтеглят през филантропичните коридори. Предстои маршрутите на евакуация да бъдат утвърдени от украинската страна.

Но Украйна отхвърля да изтегля цивилни към Русия. Четири от препоръчаните от руснаците коридори водят точно към Русия или към прилежащата страна Беларус, която е съдружник на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР